Menu
menu

Indiferent de locatia sau momentul in care te afli, cel mai la indemana obiect pentru a surprinde si captura o fotografie a ajuns sa fie telefonul mobil pe care il porti mereu la tine. Cu timpul, camerele foto pe care telefoanele le au incorporate au ajuns sa fie tot mai performate astfel incat putem obtine o fotografie reusita cu un telefon obisnuit.

Iti spun asta deoarece am auzit de foarte multe ori expresiile precum „ din greseala, s-au sters fotografiile de vara asta“ , sau „vreau un tablou printat  cu dimensiunile de 40×60 cm  si nu stiu de ce iese asa groaznic”.

Pentru a pastra fotografiile la loc sigur si la calitatea la care au fost facute, noi te putem ajuta cu cateva sfaturi:

     1.  Obisnuieste-te ca la o anumita perioada de timp sau la sfarsitul unei vacante sa iti descarci pozele pe un PC (computer ) direct de pe telefon.

Conecteaza telefonul mobil prin cablul de date la un calculator si transfera toate fotografiile pe acesta. Organizeaza-le pe fisiere cu data si locatia in care au fost facute, ceea ce te va ajuta sa eviti o dezordine totala si iti va simplifica astfel munca cand vei dori sa cauti o anume fotografie.

Orice PC sau hard poate “crapa” la un moment dat asa ca ar fi bine sa le pui si pe un Hard extern  sau/si pe DVD-uri  asta daca, peste 20 de ani ti-ai dori sa scoti la iveala cate o amintire mai veche.

Daca esti unul dintre cei care iubesc lucrurile palpabile iti sugeram sa iti faci o selectie de fotografii dintre cele care iti plac cel mai mult , sa dai o fuga la un laborator foto sa ti le printezi si sa le organizezi frumos intr-un album.

       2.   Incerca sa eviti transferul de imagini de pe un telefon pe altul prin Facebook sau aplicatii precum Whatsapp, Viber sau Skype.

Pentru a facilita transferul de imagini de pe un telefon pe altul, aplicatiile micsoareaza rezolutia si calitatea fotografiei inainte ca aceasta sa fie transferata . Pe ecranul telefonului nu vei vedea o mare diferenta intre fotografii, insa, daca vrei sa o vizualizezi pe un monitor mai mare, atunci cand vei dori sa o printezi pentru a o pune intr-o rama foto cu dimensiunile de 13×18 cm sau iti vei dori sa faci unei persoane dragi un cadou precum un tablou ceva mai mare, vei observa acele „punctulete”, numite pixeli de culoare, care fac fotografia sa nu fie atat de atractiva.

Daca vrei sa beneficiezi de calitatea originala a fotografiei incearca sa o trimiti folosind e-mailul, aplicatia de mesaje native a telefonului sau foloseste un flash drive USB .

           3. Evita si transferul de imagini de pe un calculator pe altul prin Facebook 

Pentru astfel de transferuri incearca un site gratuit precum wetransfer.com  pentru a transmite fisiere pana la 2 GB.

P.S: Speram ca aceste sfaturi v-au fost de folos si mai ales ca le veti aplica!

 

 

 

 

 

Leave a reply

93 − = 86